blank
Προβλέψεις Δώδια Η σχέση μου Ονειροκρίτης Ταρώ Αρθρα
blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Αστρολογία / Αστρολογικές προβλέψεις
 
blank
9 Οκτωβρίου 2017 11:27 Αστρολογικές προβλέψεις
Τα άστρα σήμερα με τον Δία στον Σκορπιό: Οι ευκαιρίες και οι παγίδες!
Τα άστρα σήμερα με τον Δία στον Σκορπιό: Οι ευκαιρίες και οι παγίδες!

Η εβδομάδα αυτή έχει πολλές πλανητικές επιρροές, με κυρίαρχη τη μετακίνηση του Δία από το ζώδιο του Ζυγού σε εκείνο του Σκορπιού την Τρίτη, όπου και θα παραμείνει έως τις 8-11-2018.

Τι είναι ο Δίας στην αστρολογία;

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την επέκταση και την ευημερία. Είναι επίσης αυτός που συμβολίζει τη διδασκαλία, την εξέλιξη, τη δικαιοσύνη, την ηθική και τη σοφία.

H θέση του σε ένα ωροσκόπιο είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού βάσει αυτής μπορεί να κριθεί και η ηθική υπόσταση ενός ανθρώπου.

Ένας καλός Δίας μπορεί να φτιάξει έναν Δάσκαλο, ενώ ένας ακατάλληλος Δίας μπορεί να φτιάξει έναν επιπόλαιο και ανεύθυνο άνθρωπο. Στους μεγάλους και συγκροτημένους ανθρώπους συναντάμε μια ισχυρή σύνδεση του Δία με τον Ήλιο ή με τους προσωπικούς τους πλανήτες. Όμως το ίδιο θα συναντήσουμε και σε χάρτες ανθρώπων με έλλειψη ηθικής, τυχοδιώκτες και απατεώνες.

Πριν λοιπόν μιλήσουμε για τον Δία στον Σκορπιό, ας μιλήσουμε για την φύση του πλανήτη, εστιάζοντας στο πώς μας μπορεί να μας επηρεάζει και πώς επιδρά στην προσωπικότητα μας.

Δίας και εξέλιξη

Όπως είπαμε, ο Δίας είναι ο πλανήτης των ευκαιριών. Το δώρο του είναι η ικανότητα του να μας κάνει να οραματιζόμαστε τον επόμενο στόχο μας και να αξιοποιούμε τα ανοίγματα που μας οδηγούν σε αυτόν. Το ερώτημα είναι: Πόσο έτοιμοι είμαστε να δούμε τις ευκαιρίες και να τις αναγνωρίσουμε?

Πολλές φορές όταν ο Δίας περνά από ένα κομβικό σημείο του ωροσκοπίου μας (ανάλογα με τους οίκους), μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και θεραπευτικά ως προς τα θέματα που μας απασχολούν ή που μας έχουν πληγώσει. Αυτή η θεραπεία, όμως, μπορεί να έρθει στη ζωή μας και με την μορφή κρίσης!

Έτσι, πολλές φορές η Τύχη που μας προσφέρει ο Δίας ξεκινά με κάποια γεγονότα δυσάρεστα και δύσκολα, όπως την απώλεια της εργασίας μας, τον θάνατο ενός καταπιεστικού γονιού, μια ξαφνική αποκοπή από πρόσωπα με τα οποία είχαμε μια μορφή εξάρτησης και που δεν μας επέτρεπε να λειτουργήσουμε έτσι όπως θα θέλαμε.

Γι αυτό και το πιο σημαντικό όταν μιλάμε για το Δία είναι να μπορέσουμε να προβλέψουμε την εξέλιξη, ακόμη και όταν αυτή έρχεται με την μορφή μιας μεγάλης αλλαγής που δεν μας είναι καθόλου ευχάριστη.

Οι παγίδες του Δία

Παγίδες φυσικά και υπάρχουν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τις αποφύγουμε. Βλέπετε, όταν ο Δίας κάνει την εμφάνισή του και ακουμπά ευαίσθητες ζωδιακές περιοχές του γενέθλιου χάρτη μας ή πλανήτες μας, μας ενισχύει με υπεραισιοδοξία, αφού πιστεύουμε πως ό,τι και να γίνει, όλα θα πάνε καλά! Αυτό οφείλεται στον Εσωτερικό εχθρό που λέγεται «Εγώ» και που ενισχύεται επικίνδυνα κάτω από την επιρροή αυτού του ευεργέτη πλανήτη.

Το γεγονός πως νιώθουμε τη βεβαιότητα πως η τύχη θα βρίσκεται πάντα στο πλάι μας, μπορεί να δημιουργήσει μια τάση εφησυχασμού. Αφήνουμε ακόμα και σημαντικές ευκαιρίες να περνούν ανεκμετάλλευτες, επειδή λανθασμένα πιστεύουμε πως σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες! Ή ακόμη αμελούμε να ασχοληθούμε με ιδιαίτερα σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τα θέματα μας, καθώς πιστεύουμε πως δεν είναι τίποτε παραπάνω από λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εκτός παιχνιδιού!

Λόγω του Δία είναι πολύ εύκολο ακόμα και να εξαπατηθούμε, γι’ αυτό πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως “Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”.

O γενέθλιος Δίας στον Σκορπιό

Δίνει στην προσωπικότητα μεγαλοψυχία, θέληση, αγωνιστικότητα, αλλά και την τάση να συγχωρεί. Και παρόλο που στην θέση αυτή ο πλανήτης δεν έχει ιδιαίτερους τίτλους, οπλίζει με τεράστια ψυχική δύναμη το άτομο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όποια πρόκληση χρειαστεί να αντιμετωπίσει.

Ωστόσο, παρόλο που στις όψεις ενός γενέθλιου ωροσκοπίου σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα συμπονετικός και φιλεύσπλαχνος με τους άλλους, είναι αρκετά, έως και πολύ σκληρός με τον εαυτό του. Επίσης, κάποιες φορές (και κυρίως όταν ο πλανήτης βάλλεται στην γενέθλια θέση του), μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και καταπιεστικός και με τους γύρω του. Εκείνο που μπορεί πραγματικά να τον βοηθήσει, είναι να περνά από εξονυχιστική ανάλυση ότι συμβαίνει και να το κατανοεί σε βάθος. Αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί περισσότερο και ψυχικά.

Ο διελαύνων Δίας στον Σκορπιό

Βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία του Άρη, στην αδυναμία της Αφροδίτης και την πτώση της Σελήνης.

Ο Σκορπιός είναι ένα Υδάτινο ζώδιο και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η συναισθηματική έκφραση. Κατά συνέπεια, θα μας βοηθήσει να έρθουμε σε ουσιαστικότερη επαφή με τα συναισθήματα μας, να τα αφουγκραστούμε και να τα αναγνωρίσουμε, αλλά κυρίως να τα εκφράσουμε και σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Θα μας βοηθήσει, αν θέλετε, να “ωριμάσουμε” περισσότερο συναισθηματικά και κυρίως να εκπαιδεύσουμε το Εγώ μας να κατανοεί και να δίνει μεγαλύτερη σημασία στις ανάγκες των άλλων.

Παράλληλα, καταδυόμενος στα βαθιά νερά του ζωδίου αυτό το διάστημα, θα ενεργοποιήσει την τάση μας να αναλύσουμε ζητήματα απόκρυφα, μεταφυσικά ή πνευματικά.

Ο Σκορπιός είναι επίσης το ζώδιο που σχετίζεται με τα πάθη και με τη σεξουαλικότητα, που θα εκδηλωθούν έντονα το διάστημα που θα διανύσουμε και που πολλές φορές, θα μας παρασύρουν ακολουθώντας την βαθιά εσωτερική μας φωνή και ανάγκη.

Ο Σκορπιός, όμως, είναι και το ζώδιο που σχετίζεται και με τα χρήματα των τρίτων (χρήματα από συνεργασίες, συνεταιρισμούς, χρήματα του συντρόφου, αλλά και ότι αφορά δάνεια, χρηματοδοτήσεις ή κληροδοτήματα). Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να ευνοηθούμε και οικονομικά μέσα από την στήριξη τρίτων προσώπων, που μπορεί να διευκολύνουν ουσιαστικά την οικονομική μας κατάσταση όταν το χρειαστούμε.

Ο Δίας είναι ένας επεκτατικός πλανήτης που ευνοεί την εξέλιξη. Όμως να θυμάστε πως δεν αρκεί μόνο μια όψη του Δία με τον Ωροσκόπο ή τον Ήλιο ή τους πλανήτες μας για να προκύψουν ευκαιρίες ή όφελος.

Για να εισπράξουμε εμπράκτως το όφελος που μας υπόσχεται είναι απαραίτητο να λειτουργούν και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο χάρτη μας.

Σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο, μας καλεί να παλέψουμε για την ουσιαστική και ολοκληρωτική μεταμόρφωσή μας. Να αλλάξουμε την δομή και την ιεράρχηση των εσωτερικών μας αξιών, της ιδεολογίας η των μέχρι τώρα πιστεύω μας.

Σε κοσμικό επίπεδο, ο Δίας είναι αυτός που κυβερνά και τις γενικότερες διακυμάνσεις της οικονομίας.

Οι διαδρομές του Δία στον Σκορπιό

Κατά την διέλευσή του από τον Ζυγό, δημιουργήθηκε ένα αρκετά πρόσφορο έδαφος για νέες συμμαχίες, συνεργασίες και συνεταιρισμούς, που το τελικό οικονομικό τους αποτέλεσμα είτε θα επισφραγιστεί είτε θα ακυρωθεί στο διάστημα που θα διανύσουμε.

Οι όψεις που θα σχηματίσει προσεχώς με τους υπόλοιπους εξωτερικούς πλανήτες δεν είναι πολλές.

Έτσι, τον Δεκέμβριο σχηματίζει μια όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα, γεγονός που θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα των αξιών, θα ενισχύσει τη διάθεση της συμπαράστασης και της φιλευσπλαχνίας. Επίσης, μπορεί να δώσει μια νέα πνοή και ανάπτυξη σε ό,τι σχετίζεται με θέματα τέχνης και με πνευματικά ζητήματα.

Στην περίοδο του Ιανουαρίου το εξάγωνο του με τον Πλούτωνα φέρνει νέες οικονομικές ευκαιρίες, διεκδικήσεις και ανοίγματα που μπορεί πραγματικά να ωφελήσουν.

Πως ο Δίας στον Σκορπιό θα επηρεάσει τα ζώδια

Από τη νέα θέση του Δία ευνοούνται γενικότερα οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες (κυρίως όμως όπως είπαμε και εκείνα τα άτομα των οποίων το γενέθλιο ωροσκόπιο ενεργοποιείται από προόδους και άλλα στοιχεία στο γενέθλιο χάρτη τους). Θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να θέσουν νέους στόχους, να κάνουν σημαντικές αναθεωρήσεις σε ότι αφορά τα επαγγελματικά τους ζητήματα, αλλά και σε ότι σχετίζεται με την προσωπική τους ζωή. Παράλληλα, είναι πιθανό να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους επισημοποιώντας την ή να κάνουν μια νέα σημαντική γνωριμία.

Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι, ή εσείς που έχετε ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες για σημαντικές αλλαγές, όμως χρειάζεται να προσέξετε και να αξιολογήσετε πολύ καλά τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που επιλέγετε. Μπορείτε να τα καταφέρετε, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να δουλέψετε πολύ και σκληρά για να πετύχετε αυτά που επιθυμείτε.

Υπενθύμιση περιόδου: Οι ευκαιρίες που έρχονται θέλουν και πολλή δουλειά για να υλοποιηθούν!

blank
email print Σμίκρυνση Μεγέθυνση facebook facebook Share
Δείτε επίσης
Αστρολογικές προβλέψεις
Τα άστρα από 18 μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2017 και οι προβλέψεις για το ζώδιο σου.
Ζώδια & προβλέψεις εβδομάδας 18 έως 24/12/2017 με ένα τραγούδι.
Τα άστρα το τριήμερο 15 μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2017 και οι προβλέψεις για το ζώδιο σου.
Ζώδια & προβλέψεις εβδομάδας 11 έως 17/12/2017 με ένα τραγούδι.
Τα άστρα από 11 μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2017 και οι προβλέψεις για το ζώδιο σου.

 

 
blank
blank
 
 
     
blank


Ελλάδα 20/03/2018
Ανατολή:
06:30
Δύση:
18:34
Διεθνής ημέρα αστρολογίας
blank
blank
blank
blank
blank
Image
blank
blank
blank
blank
blank
 
θα σου βρει τη λύση χωρίς αναμονές και περιττά λόγια.
Βίκυ Ψύλλα
θα σου βρει τη λύση χωρίς αναμονές και περιττά λόγια.
Η γνωστή από την τηλεόραση μέντιουμ, ειδική στα ερωτικά θέματα και την επονασύνδε...

Χαρτομάντης επαγγελματίας, εδώ και 31 χρόνια
Κυρία Σούλα
Χαρτομάντης επαγγελματίας, εδώ και 31 χρόνια
H καταγωγή μου είναι από την Μ.Ασία και χρόνια τώρα μοιράζω τη ζωή μου μεταξύ Αθήνα...

Θα ενθουσιαστείτε με το ταλέντο της
Σύλβια
Θα ενθουσιαστείτε με το ταλέντο της
Ανακαλύψτε και εσείς τώρα το δυνατό της σημείο, που είναι η καταπληκτική ερμηνεία ...

Μου ξυπνάς εικόνες με αυτή σου την ερώτηση
Σμαρώ
Μου ξυπνάς εικόνες με αυτή σου την ερώτηση
Επειδή πίσω από κάθε επιτυχία πάντα κρύβεται κάτι γι' αυτό θα ήθελα να σας εξομολο...

Η τράπουλα μου δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις!
Κατίνα
Η τράπουλα μου δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις!
Ονομάζομαι Κατίνα και είμαι αναλύτρια της ταρώ κι άλλων μεθόδων χαρτομαντείας όπ...

 Επειδή ακριβώς μιλάμε για ικανότητες που δεν βρίσκονται εύκολα στους ανθρώπους
Τερέζα
Επειδή ακριβώς μιλάμε για ικανότητες που δεν βρίσκονται εύκολα στους ανθρώπους
Σε ηλικία 10 ετών κι ενώ φοιτούσα στο δημοτικό σχολείο με έκπληξη είχα ανακαλύψει π...

 
blank

Προβλέψεις


Ζώδια

blank

Αστρολογία


Ονειροκρίτης


Ταρώ


blank

Δημοφιλή


Αστρολόγοι

blank
 
 
blank
blank
blank
Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα sms υποστηρίζονται από τις παρακάτω εταιρείες:
RIPLE A.E., Αγίας Τριάδος 1, Αγία Παρασκευή 15343, τηλ. 2111883428
Κλήση αριθμοσειράς 9015004400-699, κόστος σταθ. 1,49€/λεπτό, κιν. 1,59€/λεπτό.
AUDIOTEX S.A., Κηφισίας 10-12, Μαρούσι 15125, τηλ. εξυπ. 2111815922
Αποστολή sms στο 54757, κόστος 1,49€/μήνυμα.